Odwoływanie obiadów (w przypadku nieobecności dziecka) możliwe jest najpóźniej do godz. 8.30 danego dnia wyłącznie przez FORMULARZ. Istnieje także możliwość rezygnacji ze wszystkich obiadów w bieżącym tygodniu.

Menu na tydzień:
12 kwietnia – 16 kwietnia

PONIEDZIAŁEK

Zupa

Żurek z ziemniakami i jajkiem

Danie mięsne

Makaron spaghetti w sosie bolognese, sałata lodowa z pomidorami w sosie jogurtowym

Danie wege

Pęczotto z grzybami i rozmarynem, sałata lodowa z pomidorami w sosie jogurtowym


WTOREK

Zupa

Krupnik

Danie mięsne

Eskalopki z kurczaka, sos koperkowy, ziemniaki, surówka z buraków pieczonych z natką w oleju rzepakowym

Danie wege

Pasta Primavera, surówka z buraków pieczonych z natką w oleju rzepakowym


ŚRODA

Zupa

Rosół z makaronem

Danie mięsne

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem w sosie winegret

Danie wege

Gołąbek z kaszą gryczaną i pieczarkami, sos pomidorowy z koperkiem, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem w sosie winegret


CZWARTEK

Zupa

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Danie mięsne

Pulpety z indyka, sos pomidorowy z koperkiem, makaron farfale, surówka z selera z rodzynkami

Danie wege

Kotlet jajeczny, dip szczypiorkowy, ziemniaki, surówka z selera z rodzynkami


PIĄTEK

Zupa

Zupa pomidorowa z makaronem

Danie rybne

Paluszki rybne, ziemniaki opiekane z ziołami, bukiet warzyw

Danie wege

Pierogi z serem, słodka śmietana, owoc