Odwoływanie obiadów (w przypadku nieobecności dziecka) możliwe jest najpóźniej do godz. 8.30 danego dnia wyłącznie przez FORMULARZ. Istnieje także możliwość rezygnacji ze wszystkich obiadów w bieżącym tygodniu.

Menu na tydzień:
25 października – 29 października

PONIEDZIAŁEK

Zupa

Zupa szczawiowa z ziemniakami

Danie mięsne

Bitka wołowa, sos pieczeniowy, buraki zasmażane

Danie wege

Placek macedoński, dip czosnkowy, mix sałat z kiełkami w sosie winegret


WTOREK

Zupa

Zupa jarzynowa z fasolką

Danie mięsne

Kotlet drobiowy mielony, ryż, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą w oleju rzepakowym

Danie wege

Panierowany ser wędzony z żurawiną, ziemniaki opiekane, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą w oleju rzepakowym


ŚRODA

Zupa

Rosół z makaronem

Danie mięsne

Gulasz wieprzowy, makaron świderki, mix sałat z rzodkiewką i szczypiorem w sosie winegret

Danie wege

Racuchy z dyni, salsa kukurydziano-kolendrowa, mix sałat z rzodkiewką i szczypiorem w sosie winegret


CZWARTEK

Zupa

Zupa pieczarkowa

Danie mięsne

Grillowany filet z indyka w sosie dyniowym z rozmarynem, kasza pęczak, surówka Colesław

Danie wege

Kotlet z soczewicy, dip jogurtowy, surówka Colesław


PIĄTEK

Zupa

Zupa pomidorowa z makaronem

Danie rybne

Nuggetsy rybne, ryż, surówka z kiszonej kapusty z olejem rzepakowym

Danie wege

Krokiety z farszem jajecznym i pieczarkami, dip szczypiorkowy, surówka z kiszonej kapusty z olejem rzepakowym