Odwoływanie obiadów (w przypadku nieobecności dziecka) możliwe jest najpóźniej do godz. 8.30 danego dnia wyłącznie przez FORMULARZ.

Menu na tydzień:
26-30 października

PONIEDZIAŁEK

Barszcz ukraiński

Gulasz węgierski, kasza gryczana, mix sałat z kukurydzą w sosie winegret

Pierogi ze szpinakiem z sosem serowym, surówka z marchwi z ananasem w oleju rzepakowym

WTOREK

Krem z dyni

Grillowany filet z indyka, kasza bulgur, surówka z białej kapusty z koperkiem i oliwą

Makaron ryżowy z warzywami i tofu, surówka z białej kapusty z koperkiem i oliwą

ŚRODA

Rosół z makaronem

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż brązowy, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem w oleju rzepakowym

Burgery z buraka i kaszy jaglanej w sosie pieczarkowym, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem w oleju rzepakowym

CZWARTEK

Krem z brokuła

Grillowany filet z kurczaka zapiekany z pomidorami i mozzarellą, ziemniaki, surówka z buraków z jabłkiem w oleju rzepakowym

Placki z dyni z dipem ziołowo-czosnkowym, surówka z buraków z jabłkiem w oleju rzepakowym

PIĄTEK

Zupa pomidorowa

Cytrynowo-koperkowy okoń nilowy, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej w oleju rzepakowym

Risotto z pieczarkami i warzywami, mix sałat z marchewką w sosie winegret