Odwoływanie obiadów (w przypadku nieobecności dziecka) możliwe jest najpóźniej do godz. 8.30 danego dnia wyłącznie przez FORMULARZ.

Menu na tydzień:
18 stycznia – 22 stycznia

PONIEDZIAŁEK

Zupa z soczewicy

Gulasz z kurczaka z oliwkami z ryżem i fasolką szparagową

Makaron wegetariański z warzywami, mix sałat z kiełkami w sosie winegret

WTOREK

Zupa pieczarkowa

Kotlet mielony z ziemniakami opiekanymi, buraczki zasmażane

Tortilla grecka z dipem tzatziki i surówką z kapusty pekińskiej z kukurydzą w oleju rzepakowym

ŚRODA

Rosół z makaronem

Farfale z kurczakiem wędzonym i listkami brukselki, surówka z pomidorów z brokułami w sosie jogurtowym

Racuchy z dyni z dipem szczypiorkowym i surówką z pomidorów z brokułami w sosie jogurtowym

CZWARTEK

Zupa jarzynowa z ciecierzycą

Klopsiki wołowe, sos pieczeniowy, ziemniaki, surówka Colesław

Tarta lotaryńska z dipem czosnkowym, surówka Colesław

PIĄTEK

Zupa pomidorowa z makaronem

Panierowany filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty w oleju rzepakowym

Naleśniki gryczane z warzywami i serem, sos ziołowy, surówka z kiszonej kapusty w oleju rzepakowym